'Dallinga heeft zinnen gezet op overstap, contract tot 2029 ligt klaar in Italië'

'Dallinga wil overstap, Toulouse houdt vast aan vraagprijs van achttien miljoen'

20 juli om 21:21

Thijs Dallinga hoopt op een transfer naar Bologna. De spits van Toulouse weet dat zijn club in onderhandeling is met de Italianen en zo'n achttien miljoen euro vraagt voor de beoogde opvolger van Joshua Zirkzee. 

Dat meldt Voetbal International zaterdag. 'Hoewel beide clubs vergevorderde gesprekken met elkaar voeren, is er nog geen groen licht omdat Bologna (nog) niet wil betalen wat Toulouse voor Dallinga vraagt', valt er te lezen. Naar verluidt gaat het om een gat van een paar miljoen euro. Bronnen bij zowel de Italianen als de Fransen geven aan dat het verschil in waardering niet onoverbrugbaar is. 

Sterker nog, beide clubs willen de transfer idealiter volgende week al afronden. Of dat haalbaar is, moet nog blijken. Aan Dallinga zelf zal het in ieder geval niet liggen. De 23-jarige spits heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Bologna, waar hij de naar Manchester United vertrokken Zirkzee moet opvolgen. In Italië ligt een vijfjarig contract tot de zomer van 2029 klaar.

Dallinga kwam in 2022 over van Excelsior, dat een doorverkooppercentage heeft bedongen op de volgende transfer van de Nederlander. Voor Toulouse kwam Dallinga tot nu toe 86 keer in actie en maakte hij 37 doelpunten. Tevens gaf hij acht assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!