Demba Ba over racisme Argentinië

Voormalig Chelsea-spits maakt gehakt van Argentinië: 'Land van asiel voor nazi's'

20 juli om 19:42

Demba Ba laat op X van zich horen na het racismeschandaal rondom Enzo Fernández. De voormalig spits van Chelsea haalt snoeihard uit naar Argentinië nadat de selectie racistische liederen zong over Frankrijk.

Het verhaal is bekend: de Argentijnse spelers raakten vorige week in opspraak na het zingen van een racistisch lied over de Franse selectie. "Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman", zongen meerdere Argentijnse spelers. 

Voormalig Chelsea-spits Demba Ba kreeg het schandaal mee en reageert op X. 'Argentinië, het land van asiel voor nazi's op de vlucht', schrijft hij. 'Vanaf 1945 bood het land onderdak aan oorlogsmisdadigers. En wat er nu speelt verbaast je?' In het X-bericht is te zien dat Ba een artikel van L'Équipe uit 1995 aanhaalt, waarin staat hoe Argentinië na de Tweede Wereldoorlog onderdak bood aan nazi's.

Fernández bood al publiekelijk zijn excuses aan voor de liederen. Chelsea nam in een statement afstand van de racistische uitingen. Het is nog onbekend of de Argentijnse middenvelder gestraft wordt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!