'Simons en Rabiot niet naar United'

''Bewonderde' Simons en Rabiot kunnen club wegstrepen, duo geen optie deze zomer'

20 juli om 19:15
Laatste update: 20 juli om 19:30

De kans dat Xavi Simons en Adrien Rabiot naar Manchester United gaan deze zomer is klein. Dat meldt The Telegraph. Het duo werd gelinkt aan een samenwerking met Erik ten Hag en consorten. 

Simons wordt geen onderdeel van de Nederlandse enclave die Erik ten Hag aan het vormen is bij Manchester United. Ondanks dat The Mancunians onder de indruk zijn van de kwaliteiten van de Oranje-international, wordt de kans op de zomerse komst van Simons niet groot geacht. De dribbelaar was vorige zomer ook in beeld bij United, maar ook toen kwam het niet van een transfer.

Ten Hag haalde met René Hake, Ruud van Nistelrooy, Jelle ten Rouwelaar en Joshua Zirkzee de nodigde Nederlanders in huis. Simons wordt niet de volgende in dat rijtje. Mogelijk dat de Nederlandse enclave, waar ook Tyrell Malacia deel van uitmaakt, wel wordt uitgebreid met Matthijs de Ligt. De verdediger wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar United.

Wat voor Simons geldt, geldt ook voor Rabiot. De middenvelder is na zijn vertrek bij Juventus transfervrij. De Frans international praatte in 2022 al met The Mancunians over een transfer. Toen kwam het niet tot een akkoord. Ook deze zomer lijkt Rabiot de overstap niet te maken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!