Rijkhoff over Farioli en terugkeer bij Ajax

Ajacied verrast na terugkeer in Amsterdam: 'Dat had ik nooit verwacht'

20 juli om 17:34

Julian Rijkhoff is erg te spreken over de nieuwe technische staf van Ajax. Dat laat de aanvaller weten in gesprek met de clubsite. Ook erkent de spits dat zijn verwachtingen voor zijn terugkeer bij de Amsterdammers nu al zijn overtroffen.

"De trainers zijn geïnteresseerd in jou als persoon", steekt Rijkhoff van wal over Francesco Farioli en co.. "Ze staan altijd open voor een gesprek. Dat stralen ze althans wel uit. Ze komen ook regelmatig langs als we in de gym zitten of bij de fysio zijn. Ik ben super positief en heb het idee dat ik veel van Farioli kan leren."

Rijkhoff keerde in januari terug bij Ajax na een 'leerzame periode' bij Borussia Dortmund. "Het was in januari een aardige switch van het voetballen in de jeugd bij Borussia Dortmund, naar het seniorenvoetbal bij Ajax.  Ik had daarvoor ook nog zo'n vier weken in spanning gezeten of alles rond zou komen tussen Borussia Dortmund en Ajax."

"Ik ben daar ook volwassen geworden", vervolgt de spits. "Maar ik denk dat ik absoluut nog stappen kan maken in het beter gebruikmaken van mijn lichaam in de duels. Daar ben ik individueel en met de krachttrainers mee bezig. Ook buiten het veld let ik op mijn voeding, zodat ik qua spieropbouw breder word. Dat zijn van die dingen die niet iedereen ziet. Dat is ook niet erg. Maar daar ben ik wel mee bezig voor mezelf als speler."

Rijkhoff had niet lang nodig om te aarden in Amsterdam. "Ik had nooit verwacht dat ik bijna alle wedstrijden die ik kon spelen ook echt zou spelen bij Jong Ajax. Daarnaast zat ik vrijwel standaard bij de selectie van Ajax 1", blikt de het talent terug. "Debuteren bij Ajax was mijn jongensdroom. Dat ik dat afgelopen half jaar heb bereikt: daar ben ik dankbaar voor."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!