Wedstrijdverslag Feyenoord-Cercle Brugge

Feyenoord geeft veel kansen weg, één treffer genoeg voor wéér een oefenzege

20 juli om 15:32
Laatste update: 20 juli om 15:41

Feyenoord heeft zaterdag middag in 120 minuten af weten te rekenen met Cercle Brugge in een oefenduel. Antoni Milambo maakte het enige doelpunt van de middag.

Brian Priske koost ervoor om met een relatief sterke ploeg aan de aftrap te beginnen. Timon Wellenreuther, Thomas Beelen, Ramiz Zerrouki en Calvin Stengs waren enkele namen die vanaf de aftrap al op het veld stonden. Op Quinten Timber, Gijs Smal en Julián Carranza kon de Deen geen beroep doen. Het trio is geblesseerd.

Het énige doelpunt in twee uur voetbal viel al in de derde minuut van de wedstrijd. Na schoten van Calvin Stengs en Igor Paixao was het Milambo die na een dubbele redding van de keeper de rebound binnen schoot. Het was voor de middenvelder al weer zijn derde bijdrage aan een doelpunt in de afgelopen drie oefenwedstrijden nadat hij eerder een assist gaf tegen FC Dordrecht en scoorde tegen KRC Genk.

Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd viel het op dat Wellenreuther opvallend vaak in moest grijpen om een treffer te voorkomen. De Rotterdammers kregen zelf ook een aantal opgelegde kansen. Ayase Ueda wist een niet te missen kopkans niet af te maken. Ook in de tweede deel van de wedstrijd kreeg de Japanner nog een grote kans, maar het net wist hij niet te vinden.

In de laatste dertig minuten gebeurde er weinig aan de kant van de Rotterdammers. De ingevallen Mikki van Sas greep een aantal keer in en voorkwam daarmee de gelijkmaker voor Cercle, dat ook nog appelleerde voor een penalty, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee. Het bleef daardoor bij 1-0 voor Feyenoord.

Er staan drukke dagen op de planning voor Feyenoord. Zondag wordt de traditionele open dag georganiseerd en maandag vertrekt de selectie op trainingskamp richting Oostenrijk.