Ten Hag bevestigt interesse United in De Ligt

Ten Hag hoopt nog een Nederlander te krijgen bij United: 'Wilde hem eerder halen'

20 juli om 14:17

Erik ten Hag zou Matthijs de Ligt graag naar Manchester United halen. Dat laat de trainer weten in een interview met het Algemeen Dagblad. Ten Hag verklapt ook dat het voorstel om De Ligt te halen niet eens van hem kwam.

"Matthijs ken ik natuurlijk goed, dat ga ik niet ontkennen", begint Ten Hag na een vraag over de interesse van United in De Ligt. "Twee jaar geleden wilde ik hem al graag halen, maar toen was hij al heel ver met Bayern München. Maar geloof het of niet: hij kwam in dit proces niet specifiek uit mijn koker." United haalde deze zomer Leny Yoro van Lille al naar Engeland, maar dat zou een mogelijke komst van De Ligt niet in de weg staan.

Ten Hag vertelt ook hoe transfertargets ontstaan bij United. "Op het wel of niet aantrekken van die laatste twee namen ga ik niet specifiek in. Maar eventuele aankopen komen volledig voort uit de adviezen en analyses van onze scouting- en recruitmentafdeling. Dat is ook niet zo gek, want we weten heel goed wat we zoeken binnen onze filosofie, qua leeftijdsopbouw en speelwijze."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!