Vitesse krijgt weer uitstel van de KNVB

Vitesse krijgt wederom uitstel: noodplan ingediend bij de licentiecommissie

20 juli om 14:09
Laatste update: 20 juli om 14:09

Vitesse heeft de benodigde stukken voor het mogelijke behoud van de licentie ingediend bij de KNVB. De Arnhemmers krijgen weer uitstel, aangezien de uitspraak van de commissie pas op 1 augustus volgt.

De KNVB heeft van Vitesse nog aanvullende gegevens nodig, waardoor de club uitstel heeft gekregen tot 31 juli om die in te leveren. Officieel is Vitesse de proflicentie kwijt, maar de licentiecommissie beslist dus op 1 augustus of de club die licentie terugkrijgt. Begin volgende week zal Vitesse een persconferentie beleggen om de fans en andere geïnteresseerden te informeren. 

Directeur Edwin Reijntjes biedt zijn excuses aan voor de supporters die nog altijd wachten op uitsluitsel. "Het is bijzonder vervelend voor eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt dat wij nog in de wachtkamer zitten. Alhoewel ik het proces begrijp en blij ben dat we nog in de race zijn, moeten wij nog steeds alles on-hold zetten, richting komend seizoen. Dat is wrang, aangezien wij het namelijk weer gewoon over voetbal willen hebben, zoals het eigenlijk hoort."

Reijntjes is in ieder geval nog vol hoop over de toekomst van Vitesse. "Met de naderende start van het seizoen, worden de organisatorische- en technische uitdagingen immens. Daarentegen is het behoud van de licentie het allerbelangrijkste. Daar werken we met zijn allen naar toe. En dat geloof is er ook. Houd vol Vitessenaren, hoe lastig ook."