Williams vertrekt spoedig naar FC Barcelona

'Barcelona raapt geld bij elkaar en versterkt zich spoedig met EK-uitblinker'

20 juli om 12:21
Laatste update: 20 juli om 12:31

FC Barcelona wordt de nieuwe werkgever van Nico Williams. Zo verzekert de Spaanse krant Mundo Deportivo. De komst van de EK-uitblinker wordt in de komende dagen verwacht.

De komst van Williams stond na het EK al bijna in de sterren geschreven. Een hoop Spaanse teamgenoten, waaronder uitblinker Lamine Yamal, vroegen openlijk om de komst van de buitenspeler. Barça zit echter al meer dan een jaar in een financiële crisis. Toch ging de technisch directeur Deco om tafel met de entourage van de aanvaller. Het contractvoorstel is geaccepteerd door zijn zaakwaarnemer, maar Williams is zelf nog op vakantie. In de komende dagen verwacht Barça echter antwoord.

Williams moet zo’n 58 miljoen euro opleveren voor zijn huidige club Athletic Bilbao. Bij Barça gaat de buitenspeler elk jaar meer verdienen, waardoor de Catalanen zijn verdiensten over de jaren kunnen uitsmeren. Yamal zal in ieder geval blij zijn dat Williams naar Barcelona komt. De twee speelden samen de sterren van de hemel op het afgelopen EK en lijken het ook buiten het veld goed met elkaar te kunnen vinden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!