Leipzig ziet Simons nog altijd als hun speler

Leipzig duidelijk over toekomst van Simons: 'Zien hem nog steeds als onze speler'

20 juli om 11:14

RB Leipzig-trainer Marco Rose beschouwt Xavi Simons nog altijd als een speler van zijn team. De aanvallende middenvelder werd vorig jaar gehuurd van Paris Saint-Germain, maar de Duitse club is nog altijd in de markt om hem nog een jaar bij de ploeg te houden.

"We hopen nog altijd dat hij terugkomt. Daar zijn we vol mee bezig en we zijn daar optimistisch over", is Rose duidelijk over de toekomst van Simons. "We zijn voor hem aan het vechten en daarom zie ik hem nog altijd als één van mijn spelers. Natuurlijk zit hij op dit moment niet bij onze selectie, maar voor mij is Xavi nog altijd een speler van RB Leipzig." Simons geniet zelf nog van een vakantie nadat hij het EK speelde met Nederland.

Simons was vorig jaar één van de grote smaakmakers van Leipzig. De ploeg werd afgelopen seizoen vierde in de Bundesliga, waardoor komend jaar weer een plekje in de Champions League wacht. Simons speelde 43 officiële wedstrijden in het shirt van Leipzig. In totaal scoorde hij tien keer en gaf hij vijftien assists. Op het EK was de Nederlander ook basisspeler bij Oranje en scoorde hij in de halve finale tegen Engeland.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!