Farioli: 'Speciale connectie met Berghuis'

Farioli prijst Ajax-aanvoerder: 'Ik voel een speciale connectie met hem'

20 juli om 10:45

Francesco Farioli steekt de loftrompet over Steven Berghuis. De jonge oefenmeester ziet in de 32-jarige spelmaker een belangrijke spil bij Ajax

"Hij is één van de aanvoerders. Ik voel vanaf het begin een speciale connectie met hem. Door de manier waarop hij over voetbal praat en denkt. Hij is een leider. Niet alleen met zijn mond, maar ook door zijn daden", laat Farioli weten aan Ajax TV. De Italiaan laat echter in het midden op welke positie Berghuis zich moet richten. "Een belangrijke speler hoort op het veld. Of dat op de vleugel of middenveld is, moet de tijd uitwijzen."

Farioli sprak ook al kort met Brian Brobbey en Steven Bergwijn. "Voordat we op trainingskamp gingen, heb ik ze even telefonisch gesproken. Beiden waren nog in Amsterdam. Zij stelden voor om naar de club te komen om te praten. Ik waardeer het heel erg dat ze wilden komen om koffie te drinken. Althans, ik dronk koffie en zij hadden water", grapt de Italiaan. "Het was met beiden een interessant gesprek. Ze waren heel gemotiveerd." De twee genieten overigens tot 29 juli van een vakantie, nadat ze met Oranje deelnamen aan het EK.

Farioli prijst ook een nieuw gezicht in de selectie, de jonge verdediger Dies Janse. "Dies is één van de jonge spelers die de meeste indruk op mij maakt. Maar ik kan er nog wel meer noemen, want ze pakken alles heel snel op. Het zijn ook goede persoonlijkheden. Als we tijdens de teammeetings discussies hebben en ik vraag om feedback, dan geven ze ook hun mening waar iedereen bij is. Ze helpen de discussie vooruit. Voor mij telt dat zeker mee."

Voor Ajax zit de voorbereiding erop na de 1-0 oefenzege op Olympiakos. Volgende week donderdag wacht de eerste serieuze test. Dan is Vojvodina de tegenstander in de voorronde van de Europa League.