Farioli: 'Dat is fundament waar Ajax op bouwt'

Farioli 'heel blij' met Ajax-spelers: 'Dat is het fundament waar we op bouwen'

20 juli om 10:24

Francesco Farioli is zeer te spreken over de selectie van Ajax. De 35-jarige trainer merkt dat de spelers zijn aanwijzingen gretig in zich opnemen.

Farioli legt uit dat de staf lange dagen maakt tijdens het trainingskamp op de Wageningse Berg. "We beginnen 's ochtends om 7.30 uur. De technische staf ontbijt voor 8.00 uur en dan hebben we onze eerste meeting. Daarna overleggen we met de medische staf hoe de spelers er voorstaan. Daarna nemen we de plannen door die we gemaakt hebben. Na de meeting gaan we naar het veld. Even de gym in", vertelt de Italiaan aan Ajax TV.

"Direct daarna gaan we weer eten. En dan bereiden we de volgende training voor", gaat Farioli verder. "Het gaat allemaal heel snel. De workflow die we hebben, is heel goed. De samenwerking is goed. Het belangrijkste is dat de interactie goed is." Ook in de spelersgroep zit het met de sfeer wel goed. "Je merkt dat deze groep revanche wil nemen voor het afgelopen seizoen. Met de wil om te luisteren en te begrijpen. Om onze nieuwe ideeën eigen te maken. Wat we uiteindelijk willen bereiken is dat ik ze niet vertel hoe het moet. Het is een leerproces."

De voorbereiding staat in het teken van het klaarstomen van de spelers, zowel tactisch als fysiek. "Maar we leggen nu vooral de nadruk op het mentale aspect. Het smeden van een team, in de wil om te winnen. En wat we ook belangrijk vinden, is dat de spelers er plezier in krijgen. Ook om tot het uiterste te gaan, want in het voetbal is iets goed doen niet genoeg. Voor mij is tot het uiterste gaan en een hecht team zijn het belangrijkste. Dat is het fundament waar we op kunnen bouwen. De spelers zijn heel nieuwsgierig en ze zijn heel gemotiveerd om mijn stijl van voetbal te spelen. Dat maakt me heel blij."