Rogier Meijer over NEC-toekomst: 'Wil stap maken'

Langstzittende Eredivisie-trainer spreekt ambitie uit: "Ik wil een stap maken"

20 juli om 09:34

Rogier Meijer heeft het sentiment bij NEC volledig ten goede gekeerd. De 42-jarige Doetinchemmer ontving al excuses van Nijmeegse supporters en is inmiddels de langstzittende trainer in de Eredivisie.

Meijer begint aan zijn zesde seizoen als eindverantwoordelijke in De Goffert, maar het is de vraag hoeveel jaar daar nog bij komt. "Het is niet mijn ambitie om tot het einde van mijn trainerscarrière bij NEC te werken. Ik wil een stap maken, niet zeggende dat dit mijn laatste jaar is", zegt hij in de Gelderlander. "Het lijkt me gaaf om ooit naar het buitenland te gaan en te kijken of ik me daar red met mijn voetbalfilosofie en manier van leiding geven."

Het afgelopen seizoen loodste Meijer de Gelderse club naar een zesde plaats en de bekerfinale. Dat ging bovendien gepaard met attractief voetbal. Het deed de kritiek op hem verstommen. "Ik vind het niet per se mooi dat ik het sentiment bij de supporters heb gedraaid, maar wel dat zij herkennen dat we op een andere manier voetballen en dat we vreugde op de tribunes hebben gebracht. Als ik dan filmpjes zie en verhalen lees waarin fans 'sorry Rogier' zeggen, kan ik daar hardop om lachen. Ik hou van dat soort humor. Of zij zich aan hun woord houden en nooit meer een onvertogen woord over mij roepen? Nee, dat denk ik niet, haha."

Meijer pleit komend seizoen wel voor realisme. "We moeten niet verwachten dat we vorig seizoen zomaar even herhalen. We hebben veel spelers weten te behouden, maar toch is het aan het begin altijd weer even puzzelen. Ik zou heel graag NEC nog naar Europees voetbal willen leiden. En dan zien we volgend jaar wel weer wat de toekomst brengt."

"Ik had deze zomer al naar een andere club kunnen gaan, maar ik ben voor mijn gevoel hier nog niet klaar", onthult de oefenmeester. "Ik ruil wat ik bij NEC heb niet zomaar in. Deze club is echt in mijn hart gekomen."