Ten Hag: 'Van Gaal heeft het afgeraden'

Ten Hag onderstreept woorden Rangnick: 'Ook Louis van Gaal heeft het afgeraden'

20 juli om 09:18
Laatste update: 20 juli om 09:50

Erik ten Hag is verheugd met de komst van Arne Slot naar Liverpool. De manager van Manchester United vindt het fantastisch dat er nu twee Nederlanders aan het roer staan in de top van de Premier League.

Ten Hag heeft nog geen contact gehad met Slot. "Maar ik denk dat we elkaar alles gunnen. Het is geweldig wat Arne bij Feyenoord heeft neergezet, hoe hij die club er helemaal bovenop heeft geholpen. En het voetbal dat Liverpool het liefst speelt, dat past ook helemaal bij Arne Slot. Het is denk ik een heel goede match", zegt de ex-coach van Ajax in het Algemeen Dagblad.

Wel ziet Ten Hag dat Slot in een gespreid bedje stapt, terwijl hij zelf in een heel andere situatie terecht kwam. "Klopt. En ik denk dat we sindsdien stappen hebben gezet, anders hadden we ook niet twee prijzen gewonnen. Maar we zijn nog niet zo ver dat hier in alle opzichten al een ‘winnende cultuur’ heerst. Onze standaarden, onze normen en waarden, moeten nog steeds omhoog. Op heel veel gebieden. Wil deze club terug naar waar het ruim tien jaar geleden was, naar een club die de Premier League wint, die Champions Leagues kan winnen. Daar zijn we echt nog wel een eindje vanaf, vind ik."

Zijn voorganger Ralf Rangnick stelde in 2022 dat United geen cosmetische ingreep, maar een open hartoperatie nodig had. "Rangnick had volkomen gelijk. We zijn daar al twee jaar heel hard mee bezig, maar hij zei het precies goed: het is een grondige, zeer complexe operatie. En ik wist toen ik begon dat het een zware klus zou worden. Er zijn heel veel mensen die het me hebben afgeraden. Ja, ook Louis van Gaal."