'Barça gaat Williams en Dani Olmo halen'

'Barça laat markt ontploffen: Catalanen versterken zich met Williams en Olmo'

20 juli om 08:44

FC Barcelona zal zich deze zomer versterken met zowel Nico Williams als Dani Olmo. Dat is althans de overtuiging van Diario SPORT, dat heeft vernomen dat de Catalanen er financieel goed genoeg voor staan om echt uit te pakken op de transfermarkt.

Volgens SPORT kan Barça de markt laten ontploffen. Allereerst wil de La Liga-grootmacht de transferclausule in het contract van Williams lichten. De Spaanse EK-uitblinker moet voor 58 miljoen euro overkomen van Athletic Bilbao. Voor de 22-jarige vleugelspits ligt een contract voor vijf seizoenen klaar, met een optie voor een extra jaar. In het gunstigste geval sluit Williams al aan voor de trip naar de Verenigde Staten.

Naast Williams heeft Barcelona ook de financiële middelen om Dani Olmo aan te trekken. Hoewel de deadline voor de clausule in zijn contract zaterdag verstrijkt, heeft de 26-jarige aanvallende middenvelder zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Blaugrana. De Catalanen willen een bod van vijftig miljoen euro plus bonussen neerleggen bij RB Leipzig, waar hij nog tot medio 2027 vastligt. 

Barcelona ziet beide Europees kampioenen als buitenkansjes die voor een flinke kwaliteitsinjectie zorgen. Daarmee zijn ze de financiële inspanningen waard. Preses Joan Laporta heeft voor beide operaties groen licht gegeven, klinkt het. Barcelona zou het zich kunnen verloorloven doordat het volgende week voldoet aan de salarislimiet. Bovendien is er een nieuwe deal met Nike, is er een nieuw sponsorcontract op komst en levert de verkoop van Barça Vision inkomsten op.

'Het helpt Barcelona een verrassende markt te creëren die niemand zich kon voorstellen. De club heeft in het grootste geheim gewerkt om dit te kunnen bereiken. Het is het startschot voor aankopen, die van het hoogste niveau zullen zijn', jubelt de Catalaanse sportkrant.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!