Taylor over Farioli: 'Soms denk je 'even niet''

Taylor prijst zich gelukkig met Farioli: 'Soms denk je wel, even niet...'

20 juli om 07:35

Kenneth Taylor denkt dat Ajax er goed voorstaat na een intensieve voorbereiding. De 22-jarige middenvelder merkt dat er het nodige is veranderd onder trainer Francesco Farioli.

"Ik heb niet helemaal een nieuwe rol, maar sommige dingen zijn wel anders. De trainer belooft niemand wat en mij ook niet. Dit is hoe we spelen en je moet het zelf laten zien", zegt Taylor tegen Ziggo Sport, na de 1-0 oefenzege op Olympiakos. "We trainen elke dag op de opbouw en het drukzetten. Dat proberen we uit te voeren in de wedstrijd. Natuurlijk lukt het soms niet en gaat het mis, maar daar zijn deze wedstrijden ook goed voor."

Tijdens wedstrijden is Farioli in woord en gebaar druk om zijn team aan te sturen. Of de spelers van Ajax daar niet gek van worden? "Ik denk dat het wel goed is voor ons op dit moment. Ik snap wel wat je bedoelt, soms denk je wel: even niet... Maar we moeten continu scherp gehouden worden. Dus ik denk dat het wel goed is", aldus Taylor, die weet dat het echte werk nu begint. Ajax speelt volgende week tegen Vojvodina in de voorrondes van de Europa League.

Volgens de middenvelder staat Ajax er goed voor. Dat is nodig ook, want de nieuwe speelwijze kost energie. "We hebben een zware voorbereiding gehad. We zijn fit. Het kost misschien wel veel energie, maar we hebben er ook veel effort in gestoken." Hij is duidelijk over de verwachtingen voor het tweeluik met de Servische ploeg. "We moeten gewoon door in Europa, dat is ons doel."