Boschker openhartig over materiaalman-switch bij FC Twente

Boschker glimlacht weer als materiaalman: 'Werd me zo veel, had slapeloze nachten'

19 juli om 23:55

Sander Boschker is sinds kort materiaalman bij FC Twente, een functie waar hij tot dusver enorm van geniet. De voormalig keeper én keeperstrainer van de Tukkers voelt zich veel beter dan voorheen, zo vertelt hij aan RTV Oost

Boschker maakte in april bekend te stoppen als keeperstrainer van Twente, dat het clubicoon uiteindelijk strikte voor een nieuwe job. "Ik ben materiaalman, zoals dat zo mooi heet", vertelt hij tijdens het trainingskamp in het Oostenrijkse Leogang. "Ik sta vooral op het veld om dingen klaar te zetten en weg te halen. Volgens mij bevalt het de staf heel erg prettig."

Niet alleen de staf lijkt tevreden, ook Boschker zelf is gelukkig. "Ik kreeg vandaag een opmerking dat ik anders ben dan vorig jaar. Ik ben veel opgewekter en veel vrolijker." De voormalig doelman volgde de opleiding Goalkeepercoach 3, een vereiste voor clubs die Europees voetbal spelen, maar kreeg daar veel stress van. "Ik ben aan die cursus begonnen, alleen het werd mij zo veel dat ik er slapeloze nachten van heb gehad."

"Ik maakte mij heel erg druk om alles klaar te krijgen en ik ben ook een perfectionist", vervolgt Boschker, die op 1 juni 2010 zijn enige interland voor Oranje speelde. "Ik vroeg mij af hoe lang ik het vak van keeperstrainer fysiek vol kon houden en of ik het waard vond om mijzelf tot het uiterste te drijven. Toen ik een week geen oog dicht had gedaan, kwam ik tot de conclusie: 'tot hier en niet verder'. Ik denk dat ik een burn-out had gehad als ik was doorgegaan met de cursus."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!