Godts krijgt veel advies van Ajax-drietal

'Berghuis, Van den Boomen en Henderson zijn veel met me bezig'

19 juli om 23:26
Laatste update: 19 juli om 23:39

Mika Godts wordt bij Ajax op sleeptouw genomen door een drietal spelers. Steven Berghuis, Branco van den Boomen en Jordan Henderson hebben zich de afgelopen weken ontfermd over de Belgische vleugelaanvaller, die zich komend seizoen wil gaan onderscheiden in Amsterdam. 

Godts, die vrijdag niet in actie kwam tijdens het laatste oefenduel van Ajax met Olympiakos (1-0 winst), spreekt in gesprek met De Telegraaf over de spelers die hem van advies proberen te voorzien. "Iedereen binnen de selectie is wel met me bezig, maar Steven Berghuis, Branco van den Boomen en Jordan Henderson zijn veel met me bezig."

"In het hotel knopen ze vaak een gesprekje aan en op het veld geven ze nuttige instructies", vervolgt de vleugelaanvaller, die het afgelopen seizoen steeds vaker een basisplaats kreeg bij Ajax. "En de nieuwe staf heeft – veel meer dan vorig seizoen – oog voor het individu. Door óók individueel te werken, maken we grote stappen."

De negentienjarige Godts wil komend seizoen dolgraag rendement toevoegen aan zijn spel. Waarom dat tot dusver nog niet is gelukt, weet hij niet. "Ik denk dat het met mijn leeftijd heeft te maken. Bij sommigen komt het direct en bij anderen heeft het wat tijd nodig. Ik moet gewoon hard blijven werken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!