Fernández schuldig bevonden voor verkeersvergrijp

Problemen stapelen zich op: Fernández schuldig bevonden voor nog een vergrijp

19 juli om 22:28
Laatste update: 19 juli om 22:39

Enzo Fernández heeft er een nieuw probleem bij. De middenvelder van Chelsea is na de Copa América-winst van Argentinië in opspraakt geraakt vanwege het zingen van een racistisch tekst over Frankrijk, en blijkt zich nu in Engeland schuldig te hebben gemaakt aan een verkeersovertreding, die hem mogelijk zijn rijbewijs kost. 

Het verhaal is inmiddels bekend. Nadat Argentinië de Copa América won, zong Fernández in de spelersbus van Argentinië een racistisch lied over het nationale elftal van Frankrijk. "Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman", was te horen. Chelsea-ploeggenoot Wesley Fofana keurde het ten strengste af, alvorens ook The Blues met een duidelijk statement naar buiten kwamen. 

Mogelijk wordt hij op basis hiervan geschorst voor een groot aantal wedstrijden. Daar komt nu wellicht een nieuw probleem bij. Fernández had zich afgelopen woensdag namelijk voor de rechter moeten verantwoorden voor een drietal verkeersovertredingen. Hij kwam niet opdagen, en twee aanklachten (één voor door rijd rijden en één van rijden zonder geldige verzekering) kwamen te vervallen. 

Op een derde punt, het niet kunnen identificeren van de bestuurder van een Porsche Cayenne (27 december 2023), werd de middenvelder wel schuldig bevonden. Op 11 september zal de strafmaat bepaald worden. Diverse Engelse media, waaronder Sky Sports, melden dat de kans reëel is dat hij zijn rijbewijs moet inleveren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!