Godts constateert grote Ajax-veranderingen

Frisse wind waait in Amsterdam: 'Ajax lijkt gewoon een nieuwe club'

20 juli om 06:14
Laatste update: 20 juli om 10:50

Er waait een frisse wind bij Ajax, vertelt Mika Godts in gesprek met De Telegraaf. Het nieuwe seizoen moet officieel nog beginnen, maar de Amsterdammers staan er volgens de Belgische vleugelaanvaller al een stuk beter voor dan een jaar terug. 

Ajax sloot de voorbereiding deze vrijdag af met een 1-0 zege op Olympiakos. Godts houdt een goed gevoel over van de laatste paar weken. "Ik denk dat we zowel tactisch als fysiek tot dusver een heel goede voorbereiding hebben. Ik ben tevreden. Ook al heb ik vanwege lichte knieklachten een aantal dagen niet kunnen trainen. Maar we hebben hard gewerkt."

Zijn eerste ontmoeting met Francesco Farioli, de nieuwe trainer van de Amsterdammers, was meteen een goede. "Hij zei me direct dat hij me niets hoeft te leren in mijn acties één-tegen-één, maar dat hij me wel kan helpen met mijn loopacties en bij het terugverdedigen. Samen zijn we bezig om een completere aanvaller van me te maken."

Al met al is Godts zeer positief gestemd over de ontwikkeling die Ajax nu doormaakt. "We zijn in een compleet nieuwe sfeer gestart", constateert de dribbelaar. "Ajax lijkt gewoon een nieuwe club. Het is in alle opzichten veel beter, omdat er op elk vlak structuur is die vorig jaar ontbrak. Daardoor hebben we ook weer plezier. We zijn klaar om te presteren. Zelfs als we het met precies dezelfde selectie als vorig seizoen moeten doen, zal het beter gaan. Er werd vaak gezegd dat we te weinig kwaliteit hebben, maar ik denk niet dat dit zo is. Door alle omstandigheden werkte het niet. Nu kunnen we twintig tot dertig procent beter."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!