Akpom spreekt zich uit over toekomst bij Ajax

'Ajax is een geweldige club, maar moet ook denken aan wat het beste is voor mij'

19 juli om 18:29

Chuba Akpom weet nog niet of hij ook komend seizoen speler is van Ajax. De spits wil niet nog een jaar op de bank zitten en dus lijkt een vertrek voor de hand te liggen.

"Zolang ik een Ajax-shirt draag, geef ik honderd procent. Daar verandert niets aan, maar we zullen het in de komende weken moeten evalueren", begint Akpom na afloop van het oefenduel met Olympiakos (1-0 zege) bij Ziggo Sport. "Ik wil Ajax niet verlaten, een geweldige club, maar je moet ook denken aan wat het beste is voor jou en het team."

Ook gaat Akpom in op de voorbereiding van Ajax, want volgende week staat het heenduel met FC Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League op het programma. "We moeten nog wat stappen zetten, maar het ziet er steeds beter uit", stelt de spits. "Nee, ik heb niet gescoord, maar het gaat niet om mij, maar om het team. We hebben nu een systeem, een filosofie, een manier van spelen waar we hard aan werken. Of het anders is? Ja, voor mij wel. Je ziet me dit seizoen dieper spelen dan gebruikelijk, de vleugelaanvallers komen daar dan achter en defensief moeten we harder drukken. Dat is erg veranderd."

Akpom werd in de zomer van 2023 door Ajax voor een transfersom van 12,3 miljoen euro overgenomen van Middlesbrough. Door bonussen kan dit bedrag nog oplopen tot 14,3 miljoen euro. In zijn eerste seizoen bij Ajax speelde Akpom 36 officiële duels, waarin hij vijftien keer trefzeker was en drie assists gaf. Bij Ajax beschikt hij nog over een contract tot de zomer van 2028.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!