Vitesse heeft noodplan ingeleverd bij de KNVB

'Vitesse heeft noodplan ingeleverd, Arnhemmers zijn hoopvol over uitkomst'

19 juli om 18:14
Laatste update: 19 juli om 18:16

Vitesse heeft het noodplan ingeleverd bij de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB, zo schrijft De Telegraaf. De Arnhemmers hopen de proflicentie met dit plan terug te krijgen.

Op 9 juli werd de proflicentie van Vitesse afgenomen door de licentiecommissie. De Arnhemmers hebben inmiddels, met de nodige vertraging, een noodplan ingeleverd bij de beroepscommissie licentiezaken. In eerste instantie stond de deadline op 12.00 uur, maar deze werd niet gehaald door de in zijn voortbestaan bedreigde club. Ze kregen uitstel tot 17.00 uur en Vitesse heeft 'ruim voor de deadline' het nieuwe plan ingediend.

'De club geeft aan hoopvol te zijn over de uitkomst', zo valt er te lezen. Komende maandag zal er door de beroepscommissie licentiezaken een beslissing worden genomen over de proflicentie van Vitesse.

Bij een negatief oordeel zal het hoogstwaarschijnlijk het einde zijn voor Vitesse, dat in 1892 werd opgericht. De Arnhemmers kunnen bij een negatieve uitspraak nog naar de burgerrechter, maar de kans dat die een procedurele fout zal vinden lijkt klein en zodoende is de uitspraak van aanstaande maandag cruciaal voor het voortbestaan van Vitesse.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!