Ajax wint weer, maar ziet Wijndal uitvallen

Ajax wint wederom in oefenduel, maar ziet wel een basisspeler uitvallen

19 juli om 16:52
Laatste update: 19 juli om 19:05

Ajax heeft ook het vijfde en laatste oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten. Olympiakos werd met 1-0 verslagen in de generale repetitie voor de eerste wedstrijd tegen Vojvodina. Een domper was wel het uitvallen van Owen Wijndal.

Francesco Farioli koos bij Ajax voor een fors aantal sterkhouders gemixt met een paar talenten. Zo speelde Jaydon Banel aan de rechterkant en fungeerde Kian Fitz-Jim als nummer tien. Dies Janse speelde in de defensie naast Owen Wijndal, Josip Sutalo en Devyne Rensch. Jordan Henderson droeg de aanvoerdersband en hij werd op het middenveld geflankeerd door Kenneth Taylor. Chuba Akpom en Carlos Forbs maakten de aanval compleet. Remko Pasveer was de keeper.

Ajax liet in de eerste helft tegen Olympiakos een prima beeld zien. Met een aantal goede aanvallen kwamen de Amsterdammers door de Griekse defensie, maar gescoord werd er niet. Vooral Fitz-Jim blonk uit als aanvallende middenvelder met zijn acties en dribbels.

Na 25 minuten was het toch even schrikken voor Ajax, nadat Wijndal naar zijn linkerpols greep na een luchtduel. De verdediger moest vervangen worden door Benjamin Tahirovic en het is nog niet bekend hoe de arm van Wijndal eraan toe is. Voor rust viel wel alsnog de openingstreffer. Na voorbereidend werk van Taylor was het Forbs die raak schoot.

Na rust kreeg Ajax nog genoeg kansen, maar een doelpunt viel er niet meer. De Amsterdammers hebben daarmee vier oefenduels op rij gewonnen en treffen aanstaande donderdag hun eerste officiële tegenstander. In de Europese voorrondes wacht een thuiswedstrijd tegen Vojvodina.