Mulder stipt aan dat Sutalo weinig coacht bij Ajax

Mulder wijst negatief opvallende Ajax-verdediger aan: 'Kan probleem worden'

19 juli om 16:32

Youri Mulder is iets opgevallen aan Josip Sutalo in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos. In de rust vertelt de analist bij Ziggo Sport dat hij de centrumverdediger helemaal niet hoort coachen en dat is volgens Mulder een probleem voor Francesco Farioli.

Het niet coachen door Sutalo viel Mulder op doordat er geen publiek is en je alle spelers en trainers dus goed hoort. "Wat mij opvalt, dat kunnen we nu goed constateren langs de lijn omdat er geen publiek is, is dat je Sutalo helemaal niet hoort. Je hoort alles, bijvoorbeeld Farioli, die hoor je wel. Je staat er met je neus bovenop en hoort alles als er geen publiek is." Sutalo speelt tegen Olympiakos naast Dies Janse in het centrum van Ajax.

Volgens Mulder kan de ontbrekende coaching van Sutalo wel een probleem worden bij Ajax. Zeker omdat de Kroaat gezien wordt als een van de meer gelouterde verdedigers. "Dit is natuurlijk een ervaren speler op internationaal gebied. Dan verwacht je daarvan dat hij het als centrale verdediger een beetje uitzet. Zeker met Janse, waarvan je dat nog niet kunt verwachten, is er een centrum van Ajax dat weinig zegt. Het komt dan van Henderson, maar dat is dan in het rare Engels."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!