Twigt van Volendam is vervanger van Rommens bij Go Ahead

Go Ahead Eagles haalt vervanger Rommens en houdt Volendammer in de Eredivisie

19 juli om 15:41

Calvin Twigt is de vervanger van Philippe Rommens bij Go Ahead Eagles. De club heeft bekendgemaakt dat de middenvelder overkomt van FC Volendam en een contract tot 2028 heeft getekend.

De 21-jarige Twigt werd geboren in Amsterdam, maar hij speelde al sinds 2014 voor de ploeg uit het Vissersdorp. De afgelopen seizoenen groeide hij uit tot vaste waarde bij FC Volendam. In totaal speelde hij 84 duels voor de hoofdmacht. In Deventer moet Twigt de vertrokken Rommens doen vergeten. De Belg maakte de overstap naar Ferençvaros van trainer Pascal Jansen.

Voor Twigt is het een mooi moment dat hij deze stap omhoog kan maken. "Ik ben onwijs blij hier te zien. Go Ahead Eagles is een hele mooie club. Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor deze stap en had geen twijfel toen Go Ahead Eagles zich meldde. Ik heb enorm lang bij FC Volendam gezeten. Ik kijk ernaar uit om nu bij een andere club mezelf te ontwikkelen als speler en als persoon."

Ook technisch manager Paul Bosvelt is blij dat Twigt zijn contract bij Eagles heeft getekend. "Calvin heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan tachtig wedstrijden achter zijn naam, waarvan meer dan de helft op Eredivisie-niveau. Calvin is een allround middenvelder die in meerdere rollen op het middenveld goed uit de voeten kan."