Farioli geeft update over de pijntjes van Hato

Farioli geeft update over ontbrekende Hato: 'Hij heeft nog wat kleine pijntjes'

19 juli om 15:17

Francesco Farioli heeft een update gegeven over de situatie van Jorrel Hato. De verdediger is een gedeelte van de voorbereiding niet aanwezig en de coach geeft aan dat dit komt door wat pijntjes.

"Hato heeft een aantal kleine pijntjes, maar dat is normaal tijdens de voorbereiding op het seizoen", vertelt Farioli bij Ziggo Sport vlak voor het oefenduel met Olympiakos. "Gisteren heeft hij al een trainingssessie meegedaan en dat zal hij vandaag weer doen. Ik heb de keuze gemaakt om vandaag geen risico te nemen. Het gaat goed met hem en ik denk ook dat hij klaar is voor de wedstrijd tegen Vojvodina."

Farioli is ook wel in voor een grapje als hem wordt gevraagd naar het team van vrijdag tegenover de basiself die hij opstelt tegen Vojvodina. "Nou, we gaan in ieder geval dan ook met elf spelers beginnen", grapt Farioli. "Ik heb mijn analyse van de wedstrijd tegen Al Wasl en sommige spelers die daar speelden, zullen ook tegen Vojvodina aan de aftrap staan. Vandaag zullen we kijken of deze jongens ook de connectie en de conditie hebben."

De Italiaanse coach van Ajax is in ieder geval blij met de vooruitgang die zijn ploeg boekt. "Over het algemeen zien we progressie en doen we elke dag een stap vooruit. Natuurlijk zijn er dingen die we individueel en als groep nog op moeten pakken. Maar we zien elke dag hoe we dingen opnieuw kunnen implementeren en dat is mooi om te zien."