Heerenveen en Utrecht winnen oefenwedstrijd

Heerenveen maakt gehakt van PEC in doelpuntenfestijn, ook Utrecht zegeviert

19 juli om 14:59

Sc Heerenveen en FC Utrecht hebben allebei een belangrijke oefenwedstrijd winnend afgesloten. De Friezen deden dit in een waar doelpuntenfestijn tegen PEC Zwolle. Utrecht kwam laat op gang, maar versloeg uiteindelijk het Duitse Schalke 04.

Sc Heerenveen - PEC Zwolle: 5-2

Heerenveen en PEC Zwolle gingen in vier gedeeltes de strijd met elkaar aan in Garderen. Bij beide ploegen speelde een ploeg helft één en twee en een compleet nieuw team helft drie en vier. De eerste groep hield het spannend, waardoor de eerste helft in 2-1 eindigde. Osame Sahraoui en een eigen goal van Jasper Schendelaar deden een wondergoal van Davy van den Berg teniet.

De tweede groep maakte het al wat minder spannend. Via Ché Nunnely en Daniël Karlsbakk kwam Heerenveen razendsnel op 4-1, waardoor de wedstrijd in de tas leek. Danilo Al-Saed was de laatste speler die het net vond namens de Friezen. Teun Gijselhart scoorde nog in de slotfase, waardoor de totale eindstand uiteindelijk op 5-2 kwam te staan.

FC Utrecht - Schalke 04: 2-0

In het Duitse Gelsenkirchen nam Utrecht het op tegen Schalke 04. Voor een aantal nieuwe Utrechtse aankopen was dit het moment om zichzelf te laten zien. Toch ging de eerste helft er wat tam aan toe. Utrecht had wel de overhand, maar beide ploegen kregen vooralsnog weinig kansen.

De aankopen lieten zich in het tweede bedrijf wel zien, want in minuut 77 braken twee nieuwelingen de wedstrijd open. Siebe Horemans gaf voor op de nieuwe spits Noah Ohio, die zo af kon ronden. Anthony Descotte zorgde daarna voor de 2-0, waardoor de zege alsnog overtuigend naar de ploeg van Ron Jans ging.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!