Koeman droomt van terugkeer bij Barcelona: 'Voetbaltechnische problemen verhelpen'

Koeman haalt uit naar Barcelona: 'Triest dat Xavi, Messi en ik eruit liggen'

19 juli om 14:52
Laatste update: 19 juli om 16:06

Ronald Koeman hoopt ooit nog eens terug te keren bij FC Barcelona. Niet als trainer, maar als bestuurslid, zo geeft hij aan in gesprek met de pers op het Koeman Cup-golftoernooi in Sant Esteve de Sesrovires. Ook gaat de bondscoach van Oranje in op het vertrek van Xavi bij de Catalanen.

"Het is jammer, want ik ken Xavi en ik denk dat hij een heel goed persoon is, een goede coach", zegt Koeman over het vertrek van Xavi. "Er speelden veel dingen, eerst zei hij dat hij wegging, toen overtuigde de president hem... Ik weet niet precies wat er is gebeurd. Het is triest dat hij eruit ligt, dat ik eruit ben, dat Messi eruit ligt. Het lijkt erop dat de legendes van de club niet in het pulletje vallen bij het bestuur."

Na reeds speler en trainer van Barcelona te zijn geweest, heeft Koeman een nieuwe ambitie. "Ik heb nog twee jaar te gaan als bondscoach van Nederland, maar als ik een droom heb, dan is het om terug te keren naar deze club, niet als trainer, maar om te helpen met voetbaltechnische problemen", aldus de bondscoach van het Nederlands elftal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!