Vitesse krijgt enkele uren uitstel voor levensreddend plan

Vitesse krijgt weer enkele uren uitstel voor inleveren van levensreddend plan

19 juli om 14:40

Voor Vitesse is vrijdag een cruciale dag in het voortbestaan van de club. Voor 12:00 uur moest het levensreddende plan van de club ingediend zijn bij de KNVB, maar volgens De Telegraaf heeft de club die deadline niet gehaald en daardoor enkele uren uitstel gekregen.

Vitesse moest voor 12:00 uur een plan indienen bij de licentiecommissie van de KNVB, zodat de bond het intrekken van de proflicentie kon heroverwegen. Die deadline is niet gehaald en de Arnhemmers vroegen om uitstel. Dat heeft de club gekregen. Voor 17:00 uur moet het plan nu alsnog binnen zijn bij de KNVB. Vorige week kreeg Vitesse ook al uitstel vanwege 'positieve ontwikkelingen binnen de club afgelopen periode.'

Aanstaande maandag zal de beroepscommissie uitspraak doen in de zaak van Vitesse. het behouden van de licentie heeft voor Vitesse nu prioriteit nummer één. Mocht Vitesse die licentie niet terugkrijgen, dan betekent dat waarschijnlijk het einde van betaald voetbal bij de club. De Arnhemmers kunnen bij een negatieve uitspraak nog naar de burgerrechter, maar de kans dat die een procedurele fout zal vinden lijkt klein.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!