Branderhorst wil weg bij Utrecht, dat Brouwer wil als vervanger

'Branderhorst wil weg bij Utrecht, dat in Eredivisie-keeper ideale opvolger ziet'

19 juli om 11:40
Laatste update: 19 juli om 11:45

FC Utrecht gaat zich mogelijk versterken met Michael Brouwer. De doelman mag Heracles Almelo transfervrij verlaten. De interesse van Utrecht is voortgevloeid uit de vertrekwens van Mattijs Brandehorst, die niet nog een seizoen wil fungeren als tweede doelman achter Vasilis Barkas. 

Dat meldt Voetbal International. Omdat er op dit moment geen signalen zijn dat Barkas gaat vertrekken bij Utrecht, hoopt Branderhorst een transfer te kunnen maken. Hij wil het liefst aan de slag bij een andere Eredivisie-club. 

Mocht hij die nieuwe club vinden, dan overweegt Utrecht zich te versterken met Brouwer. De 31-jarige keeper komt al sinds 2013 uit voor Heracles, waar hij de afgelopen twee seizoenen de eerste doelman was. De Heraclieden wilden Brouwer graag behouden, maar vanwege regelgeving rond zijn aflopende contract laat het hem toch gaan. 

"Als je na twaalf seizoenen bij dezelfde club een nieuw contract aanbiedt dan wordt dat automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Dat zou betekenen dat een speler zijn contract tussendoor op ieder moment in het seizoen kan opzeggen als er een mooie kans voorbijkomt. Dan zou de club op dat moment geen vervanger meer kunnen halen", zei technisch directeur Nico-Jan Hoogma daar al over. 

Utrecht wil ook Griekse middenvelder
De interesse van Utrecht beperkt zich niet alleen tot Almelo en Brouwer, weet VI. De Domstedelingen willen ook graag Sotiris Alexandropoulos overnemen van Sporting Portugal, maar de komst van de 22-jarige Griekse middenvelder lijkt 'onhaalbaar', zo is te lezen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!