Hjulmand niet langer bondscoach van Denemarken

Denemarken en bondscoach Hjulmand uit elkaar na EK zonder overwinning

19 juli om 11:17

Kasper Hjulmand is niet langer de bondscoach van Denemarken. Dat is de uitkomst na de evaluatie van het afgelopen EK in Duitsland. Daar reikten de Denen tot de achtste finale, waarin Duitsland te sterk was. Ook de drie groepsduels werden niet gewonnen. 

Na het EK ging Hjulmand in gesprek met Peter Møller, de directeur van de DBU (Deense voetbalbond). Tijdens dat gesprek is geconcludeerd dat het tijd is voor een frisse wind. Hjulmand trad vier jaar terug in dienst als bondscoach van Denemarken, waarmee hij op het EK van 2020 nog de halve finale bereikte. 

"Als ik vooruitkijk naar het WK over twee jaar, heb ik het gevoel dat het voor het team het beste is als er een nieuw gezicht met nieuwe ideeën komt", aldus Hjulmand via de DBU-kanalen. "Dat is nodig om een nieuw, groot hoofdstuk te kunnen schrijven met deze geweldige ploeg. Daarom is het goed als iemand anders de leiding neemt."

Møller moet zich nu gaan buigen over wie de opvolger van Hjulmand wordt. Voordat de DBU een vaste bondscoach aanstelt, zal Morten Wieghorst de tijdelijke honneurs waarnemen. De oud-trainer van Nordsjaelland, Aarhus en Aalborg draagt in ieder geval verantwoordelijkheid voor de zes Nations League-wedstrijden. In het  najaar wordt een profiel opgesteld, waarna de DBU een nieuwe droomkandidaat hoopt aan te kunnen stellen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!