Ajax-debutant Bouwman: 'Die kan ik wel hebben'

Ajax-debutant (16) vol bravoure: "Die kan ik wel hebben, dacht ik"

19 juli om 09:56

Aaron Bouwman kan zijn geluk niet op nadat hij donderdag zijn officieuze debuut maakte voor Ajax. De pas zestienjarige verdediger begon in de basis in het oefenduel met Al Wasl, de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten (2-1).

"Het is onbeschrijflijk", vertelt Bouwman aan Ajax TV. "Dit jaar is echt fantastisch, alles in één. Heel mooi om dit allemaal mee te maken. Ik heb er bijna geen woorden meer voor, echt alles heb ik meegemaakt. Ajax 1, Jong Ajax, Future Cup, beker. Alles eigenlijk. Het is niet normaal. Het besef moet nog komen, want het gaat allemaal zo snel achter elkaar door. Daar heb ik nog wel een momentje voor nodig."

De jonge mandekker houdt een goed gevoel over aan zijn eerste optreden in Ajax 1. "Ik had het gevoel dat ik goed meekon op dit niveau. Verdedigend stonden we goed, alleen jammer van die tegengoal. Verder vond ik dat ik persoonlijk wel goed heb gespeeld voor de eerste keer. Ik vond dat ik in de duels goed was en ook in aanvallend opzicht."

Bouwman vertelt dat hij slechts een klein beetje last had van de zenuwen. "Ik ben heel rustig op het veld en buiten het veld. En aan de bal zie je dat ik lekker rustig kan voetballen." Dat bleek: in de tweede helft gaf hij een fraai hakballetje. Het toverde een lach op het gezicht van Francesco Farioli. "Normaal ben ik niet zo van de hakballetjes. Indribbelen doe ik soms, maar hakballetjes niet", lacht hij.

Dat Bouwman niet echt onder de indruk was, blijkt ook uit een opmerking over Haris Seferovic, die eerder onder meer voor Benfica uitkwam. Hij kreeg kort voor de wedstrijd te horen dat de Zwitserse spits zijn opponent zou zijn. "Toen dacht ik wel: Die kan ik wel hebben, denk ik."