Ten Hag: "Ajax was daar niet blij mee"

Ten Hag geeft toe: "Ajax was daar niet blij mee, ik vond dat ook vervelend"

19 juli om 08:58

Erik ten Hag beaamt dat zijn oude club Ajax niet blij was met de toenaderingspoging van Manchester United voor Jelle ten Rouwelaar. De keeperstrainer voegde zich deze zomer samen met Ruud van Nistelrooij en René Hake bij de staf van de Nederlandse manager op Old Trafford.

Ten Hag vindt het geen risico dat hij veel Nederlanders om zich heen verzamelt. "Ik kijk naar kwaliteit. Dit is de Premier League. Niet alleen bij de samenstelling van je spelersgroep kijk je naar de absolute top, dat geldt ook voor de coaches, specialisten en stafleden", reageert de ex-coach van Ajax in het Algemeen Dagblad.

Bovendien is Ten Hag zeker niet de enige die zich omringt met landgenoten. "Bij Liverpool was dat onder Jürgen Klopp en nu onder Arne Slot niet anders. Maar je ziet het overal. Bij Manchester City, bij Arsenal, bij Spurs, bij Aston Villa. Ik ben op zoek gegaan naar mensen van wie ik wéét dat ze goed zijn", benadrukt hij.

Onder meer met Ten Rouwelaar prijst de United-manager zich gelukkig. "Hij heeft drie Oranje-internationals opgeleid, onder wie Bart Verbruggen. Met zijn innovatieve oefenstof is hij één van de grote talenten als het gaat om moderne keeperstraining." The Mancunians haalden hem weg bij Ajax, waar hij pas kort in dienst was. "Ze waren daar niet blij mee, nee. Dat snap ik ook, ik vond dat ook vervelend", erkent Ten Hag.

"Maar met Jelle had ik in februari en maart al uitgebreid gesproken. Omdat veel dingen toen nog onzeker waren, ook over mijn eigen positie, kon ik daar nog geen harde afspraken over maken. Ik ben blij dat Ajax uiteindelijk heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken", aldus Ten Hag. De Amsterdammers ontvingen naar verluidt een ton aan compensatie.