Bruggink: 'Weghorst op dit moment onhaalbaar'

Bruggink: "Op dit moment is Weghorst onhaalbaar en onbetaalbaar voor Twente"

19 juli om 08:45

Arnold Bruggink erkent dat Wout Weghorst op dit moment niet haalbaar is voor FC Twente. De technisch directeur heeft wel goed contact met de Oranje-international en sluit zijn komst nog niet helemaal uit.

Een eventuele transfer van Weghorst naar FC Twente houdt de gemoederen bezig, merkt Bruggink. "Waar ik ook ben in Enschede wordt zijn naam genoemd. Ik heb daar niet zoveel moeite mee, nee. Maar de situatie is zo dat Burnley op dit moment te veel geld vraagt. Dat kunnen wij niet betalen", vertelt hij bij RTV Oost

Toch houdt Bruggink de deur op een kier. "Nee, het is nog niet helemaal van de baan. Het ligt ook een beetje aan ons. Wanneer ga je door? Als je heel lang wil wachten en Burnley zou daar genoegen mee nemen... Dat is de situatie. Er gaan nog veel spelers op de markt komen wiens situatie bij de club uitzichtloos wordt, of ze willen per se ergens anders naartoe. Dan gaan we hier nog ruim anderhalve maand over door", vertelt de Twente-directeur.

Volgens Bruggink zit het tussen de Tukkers en Weghorst zelf wel goed. "Ik heb er met Wout hartstikke goed contact over. We zijn open naar elkaar. Maar het zou heel naïef zijn als we al onze pijlen op hem richten." Het is de vraag hoe lang de Enschedese club kan en wil wachten. "Het ligt eraan welke lijntjes er gaan vallen. Om duidelijk te zijn: op dit moment is hij onhaalbaar en onbetaalbaar voor ons. En dat ligt niet aan Wout", aldus de td.

Weghorst geniet ook serieuze interesse van Ajax. De Amsterdammers moeten echter eerst spelers verkopen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!