Janssen schrijft Sosa af: 'Niet wat je van Ajax verwacht'

Theo Janssen schrijft miljoenenaankoop af: "Hij is niet wat je van Ajax verwacht"

19 juli om 07:54

Theo Janssen ziet het niet zitten in Borna Sosa bij Ajax. De voormalig middenvelder vindt dat de Amsterdammers onnodig acht miljoen euro hebben uitgegeven aan de Kroatische linksback.

"Je ziet aan hem gewoon dat het niet is wat je van Ajax verwacht. Ik vind ook eigenlijk dat de links- en rechtsback gewoon uit Nederland moeten komen. Die spelers moet je uit Nederland kunnen halen. Er lopen best wat talentvolle spelers rond", aldus Janssen bij Ziggo Sport. De oud-speler van de Amsterdammers zou het geld anders gebruiken. "Dat je zoekt naar creativiteit, naar een hele goede nummer tien of een spits..."

Naast Sosa beschikt Ajax onder meer nog over Owen Wijndal op linksback. De voormalig AZ-aanvoerder is na een jaar op huurbasis bij Royal Antwerp FC weer terug in de Johan Cruijff Arena. "Het is ongelooflijk wat er met hem is gebeurd als je ziet wat hij gedaan heeft bij AZ. Dan maak je een mooie stap naar Ajax en vanaf dat moment lijkt het alleen maar minder geworden. Maar die jongen moet nog steeds kunnen voetballen. Ik denk niet dat hij minder is dan Sosa."

Zowel Sosa als Wijndal lijkt te mogen vertrekken bij Ajax. De Kroatische international heeft nog een contract tot medio 2028, de elfvoudig Oranje-international ligt tot de zomer van 2027 vast. Op linksback lijken ze komend seizoen Jorrel Hato voor zich te moeten dulden in de pikorde.