'Bayern biedt 90 miljoen voor Xavi Simons'

'Bayern wil ver gaan voor Xavi Simons en biedt negentig miljoen'

19 juli om 07:15

Bayern München geeft gas in de strijd om Xavi Simons. Der Rekordmeister probeert Bundesliga-rivaal RB Leipzig af te troeven en stelt Paris Saint-Germain een hallucinante transfersom in het vooruitzicht, meldt L'Équipe.

Simons ziet weinig perspectief bij PSG en wil daarom vertrekken deze zomer. Bayern München zet in eerste instantie in op een huurdeal, met een aankoopverplichting. Zo'n constructie geniet ook in Parijs de voorkeur, aangezien de Franse kampioen in dat geval geen deel van de transfersom hoeft af te staan aan PSV. In de zomer van 2025 is de Duitse grootmacht bereid om liefst negentig miljoen euro te betalen voor de Oranje-international.

Het zou van Simons de op één na duurste aankoop ooit maken van Bayern. Voor Harry Kane werd een jaar geleden 95 miljoen betaald. De 21-jarige aanvallende middenvelder ligt nog tot medio 2027 vast bij PSG, dat hem vorige zomer voor een handvol miljoenen terughaalde van PSV. Simons werd direct weer verhuurd aan Leipzig, waarvoor hij in 43 officiële duels tien keer scoorde en vijftien assists gaf. Ook op het EK liet hij zich zien met onder meer een fraaie goal tegen Engeland.

Volgens BILD behoort overigens ook een spelersruil nog tot de mogelijkheden. Kingsley Coman zou de prijs van Simons wat kunnen drukken. De Franse vleugelspeler geniet interesse vanuit Parijs.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!