'Ajax maakt topprioriteit van nieuw contract Janse'

Update: 'Ajax bereikt akkoord met Dies Janse na sterke voorbereiding'

23 juli om 09:03
Laatste update: 23 juli om 09:03

Dies Janse stevent af op een contractverlenging bij Ajax. Volgens De Telegraaf zijn beide partijen in verregaande onderhandelingen over een nieuwe verbintenis tot medio 2029. Ook de mogelijkheid voor een contract tot 2028, met optie voor een extra jaar, ligt op tafel.

Janse ligt momenteel nog tot de zomer van 2026 vast bij Ajax. De achttienjarige verdediger kan voor meerdere jaren bijtekenen nu hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een sterke indruk maakt in de hoofdmacht. Hij krijgt de kans van trainer Francesco Farioli en lijkt die met beide handen aan te grijpen.

Mede doordat Ahmetcan Kaplan aanvankelijk nog ontbrak door het EK en Jorrel Hato nu als linksback speelt, kreeg de 1.96 meter lange Zeeuw ruim baan. Ajax ziet in hem veel potentie voor de toekomst en Janse gelooft in het sportieve plan van de club, weet De Telegraaf. Zijn contractverlenging geniet in ieder geval topprioriteit voor de Amsterdammers.

Ajax wees in januari nog een bod van Bayer Leverkusen af op Janse, die zelf ook tevreden is over hoe het nu gaat. "Ik kan mee in het tempo en dat is een heerlijk gevoel", zei de jonge mandekker al tegen Ajax TV.

Update: Dies Janse gaat zijn contract bij Ajax verlengen tot medio 2028. Volgens Voetbal International zijn beide partijen het eens geworden. De huidige verbintenis van de jonge mandekker loopt nog tot medio 2026, maar de Amsterdammers wilden vanwege zijn ontwikkeling met hem om tafel. Janse krijgt deze voorbereiding de kans van Francesco Farioli en maakt een prima indruk.