Baas over fitheid, Farioli en Ajax

Farioli en co. stomen Ajax klaar voor nieuw seizoen: 'Nog nooit zo fit geweest'

18 juli om 22:46

Youri Baas heeft zich nog nooit zo fit gevoeld in een voorbereiding. De linksback annex centrale verdediger won met Ajax 2-1 van Al-Wasl en mocht voor het eerst de aanvoerdersband dragen bij de Amsterdammers.

Nadat Branco van den Boomen gewisseld werd gebaarde Francesco Farioli dat Baas de aanvoerdersband om moest krijgen. "Ja, dat is leuk", aldus Baas tegenover de clubkanalen van Ajax. "Ik had het niet verwacht. Het is altijd wel een eer. Het was de eerste keer bij het eerste voor mij." Ajax speelde volgens Baas een prima duel. "We hadden als team veel de bal. De duels konden af en toe beter, maar ik had het gevoel dat we de controle hadden." De linksback benadrukt dat het 'goed en lekker' voelt om terug te zijn bij de Amsterdammers.

De verdediger heeft bovendien een hoge pet op van Farioli. "De indrukken zijn goed. Hij is energiek en aanwezig. Hij heeft een duidelijk plan, dus dat is goed." De Italiaan stelt Baas vooral links in het centrum van de verdediging op, terwijl bij vorig seizoen bij NEC vooral linksback speelde. "Daar hebben we over gesproken en daar focus ik me nu op. Het is wennen, maar het gaat steeds beter", doelt Baas op zijn nieuwe positie.  

Met de komst van Farioli is er ook veel veranderd qua trainen bij Ajax. "We trainen veel. Elke dag en soms twee keer per dag. Vandaag hebben veel jongens voor het eerst negentig minuten gespeeld. Morgen zal dat niet anders zijn. Dat is goed. Ik ben in de voorbereiding nog nooit zo fit geweest."