Manchester United bevestigt de transfer van Leny Yoro

Manchester United bevestigt: Ten Hag mag tweede zomeraanwinst verwelkomen

18 juli om 21:00

Manchester United heeft Leny Yoro defintief overgenomen van OSC Lille, zo bevestigt de club donderdagavond via eigen kanalen. De Engelse topclub van manager Erik ten Hag kaapt de achttienjarige verdediger weg voor de neus van Real Madrid. De Fransman tekent in Manchester een contract tot medio 2029.

Yoro maakte afgelopen seizoen grote indruk en beleefde zijn definitieve doorbraak bij Lille. Het leverde de centrumverdediger interesse op van onder andere Paris Saint-Germain, Liverpool en met name United en Real. De laatste weken barstte er een heuse strijd om zijn handtekening los.

Het Franse toptalent leek in eerste instantie de voorkeur te geven aan een overstap naar de Spaanse hoofdstad, maar The Mancunians waren bereid dieper in de buidel te tasten. Ook de speler zelf is dus overtuigd en is volgend seizoen te bewonderen in de Premier League.

United betaalt ruim vijftig miljoen euro voor de mandekker, die bij Lille nog maar een eenjarig contract had. Ten Hag verwelkomt daarmee een tweede aanwinst binnen korte tijd. Afgelopen week werd Joshua Zirkzee in Manchester gepresenteerd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!