Greenwood gaat spoedig tekenen bij Olympique Marseille

'United bereikt akkoord met Franse topclub: Greenwood wordt spoedig gepresenteerd'

18 juli om 20:19
Laatste update: 18 juli om 20:28

Mason Greenwood gaat spoedig tekenen bij Olympique Marseille, zo meldt BBC. De transfer van de bij Manchester United verguisde aanvaller hing al een tijdje in de lucht, maar naar verwachting gaat de Engelsman nu écht snel gepresenteerd worden in Marseille.

Waar Olympique Marseille al rond was met Manchester United, is de Franse grootmacht na lange onderhandelingen nu ook met Greenwood zelf tot een deal gekomen. Simon Stone, verslaggever bij de BBC, meldt donderdagavond dat alle plooien gladgestreken zijn: Greenwood gaat in Frankrijk een contract tot 2029 tekenen en het zou gaan om een defintieve transfer.

De ploeg van Erik ten Hag ontvangt ruim dertig miljoen euro voor de Engelsman. Daar komt volgens de verslaggever in de toekomst ook nog een groot doorverkooppercentage bij.

Voor Greenwood komt er daarmee een einde aan een roerige transferzomer. De aanvaller werd aan diverse (top)clubs gelinkt, maar heeft nu zijn nieuwe bestemming gevonden. Ondanks het feit dat de burgemeester van Marseille, Benoit Payan, eerder nog liet weten geen voorstander te zijn van de komst van Greenwood, wordt de overstap spoedig bezegeld.