Farioli geeft Ajacieden de kans om zich te bewijzen in laatste oefenduels

Farioli kijkt vooruit: 'Goede kans om mij van gedachten te laten veranderen'

18 juli om 19:51

Tijdens de oefenwedstrijden tegen Al Wasl en Olympiakos is kersvers Ajax-trainer Francesco Farioli van plan zijn spelers de kans te geven om zich in het basiselftal te spelen waarmee Ajax het op gaat nemen tegen FK Vojvodina. Ajax speelt donderdag en vrijdag de laatste twee duels, alvorens het zich gaat melden in de tweede voorronde van de Europa League.

"Het duurt niet lang meer voordat onze eerste officiële wedstrijd op het programma staat", bevestigt Farioli aan Ziggo Sport. "Het is voor de spelers een goede mogelijkheid om henzelf te laten zien en om minuten in de benen te krijgen. Daarnaast kunnen we onze ideeën ontwikkelen en krijgen de spelers de kans om mij van gedachten te laten veranderen met het oog op de basisopstelling van volgende week."

Iemand die hoogstwaarschijnlijk niet in de basis zal starten tegen de Serviërs is nieuwste aanwinst Bertrand Traoré. "Ik denk dat het heel moeilijk zal worden. Ten eerste moet er nog veel papierwerk worden verricht. We doen ons uiterste best, maar we zijn er nog niet mee klaar", zegt Farioli over zijn nieuwe aanvalskracht.

Ajax speelt vrijdagmiddag nog een duel tegen Olympiakos. Een kleine week later begint het seizoen 2024/2025 officieel voor de Amsterdammers. Op donderdag 25 juli onvangt de ploeg van Farioli in de Johan Cruijff ArenA Vojvodina. Mocht Ajax weten te winnen over twee wedstrijden, dan volgt er nog een derde kwalificatieronde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!