Manchester City presenteert Sávio

Witte rook uit Manchester: City presenteert Braziliaanse oud-PSV'er

18 juli om 19:12

Het is officieel: Sávio gaat volgend seizoen voetballen voor Manchester City. Dat maakt de huidige kampioen van Engeland donderdagavond bekend via sociale media. Met de transfer gaat in totaal minimaal veertig miljoen euro gemoeid.

Sávio, die iets meer dan een jaar geleden nog bankzitter was bij PSV, heeft afgelopen seizoen op huurbasis dusdanig veel indruk gemaakt bij stuntploeg Girona dat City hem heeft verwelkomd. The Citizens nemen de aanvaller officieel over van partnerclub Troyes AC.

Troyes en Manchester City zijn allebei onderdeel van de City Football Group, waardoor een overgang nu beklonken kan worden. Er waren naar verluidt ook veel andere clubs geïnteresseerd in de Braziliaan, maar City heeft er dus voor gekozen om hem binnen de organisatie te houden. De transfersom bedraagt 25 miljoen euro. Daarbij komt nog vijftien miljoen euro aan bonussen.

Sávio zal donderdagavond door City worden voorgesteld aan het grotere publiek. De Premier League-grootmacht kondigt zijn komst op X alvast aan. De Braziliaan tekent tot de zomer van 2029 in Manchester.