Janssen neemt het op voor te hard aangepakte Gaaei

Janssen breekt lans voor verguisde Ajacied: 'Er is karaktermoord op hem gepleegd'

18 juli om 18:54

Theo Janssen vindt dat Anton Gaaei vorig seizoen veel te hard is aangepakt. Bij Ziggo Sport vertelt de analist dat er 'karaktermoord is gepleegd' op de Deen en hij vindt dat de verdediger absoluut kwaliteiten heeft die er in de voorbereiding uitkomen.

"Ik verwacht meer dan vorig jaar", vertelt Janssen na een vraag over zijn verwachtingen van Gaaei. "Er is natuurlijk een beetje karaktermoord gepleegd op hem. Ik vind dat hij heel hard aangepakt is en dat ze heel snel een stempel op hem hebben gedrukt, Het is een hele jonge jongen met absoluut potentie. Hij heeft echt wel kwaliteiten in balbezit en het is een jongen die gedreven en gretig is."

Janssen vindt juist dat Gaaei veel kwaliteiten heeft en hij denkt dat hij zich komend seizoen wel staande kan houden. "Ik ben van mening dat hij veel meer kan, alleen het elftal is niet goed. Hij houdt ook overzicht op de juiste momenten en uiteindelijk zie je gewoon dat het een speler is met potentie. Wij zijn allemaal heel snel in het oordelen, spelers afbranden en zeggen dat ze er niets van kunnen. Dit is gewoon een speler die absoluut kwaliteit heeft."

Volgens Janssen is Gaaei te hard aangepakt na zijn ongelukkige momenten vorig seizoen, maar daar probeerde hij zelf niet aan mee te doen. "Ik probeer altijd te kijken wat ik zie. Als een speler slecht speelt, dan moet ik dat gewoon kunnen zeggen. Als iemand slecht speelt heeft dat alleen meerdere oorzaken. De spelers om zich heen zijn heel belangrijk daarin en soms heb je gewoon een ongelukkig moment waardoor je de kluts kwijt raakt. En daar mogen we best wat voorzichtiger in zijn en dat doe ik altijd wel denk ik."