Bakayoko verlaat PSV niet zomaar

Bakayoko verlaat PSV niet zomaar: "Sluit veel clubs uit, moet om prijzen spelen"

18 juli om 17:10
Laatste update: 18 juli om 17:19

Johan Bakayoko staat er goed op bij de Europese top en zal PSV alleen verlaten wanneer een absolute gouden kans voorbijkomt. De Belgische aanvaller heeft het goed naar zijn zin in Eindhoven en maakt zich in principe op voor nog een seizoen bij de heersend landskampioen. 

Bakayoko laat in gesprek met Voetbal International doorschemeren dat hij niet zozeer bezig is met een vertrek. In het verleden kwam Paris Saint-Germain al aan de deur kloppen voor de rechtsbuiten, maar destijds ging de deal niet door. "Ik wil naar een club die zo ver mogelijk kan komen in de Champions League, een club die elk seizoen om de titel speelt. En waar ik elk jaar beter kan worden. Ik sluit heel veel clubs uit. Mijn ambities liggen hoog en niet bij clubs in de middenmoot. Ik heb het hier goed, dus ruil PSV alleen in voor een club die om de prijzen speelt", meent Bakayoko.

De Belg maakte in 2022 de overstap naar het eerste van PSV en was van grote waarde voor de Eindhovenaren in het afgelopen seizoen, waar de landstitel met overtuiging werd gepakt. Bakayoko denkt wel klaar te zijn voor een stap hogerop. "Maar overal moet ik me wel bewijzen. Dat is nu niet anders bij PSV. Waar je ook speelt, je moet het altijd laten zien. Maar ik voel wel dat ik klaar ben voor de top."

De linksbuiten is bovendien in dubio en gelooft dat PSV hoge ogen kan gooien. Bakayoko speelde op het EK al met grote spelers. "Ik merkte dat ik het niveau wel aan kon. Maar met PSV, als iedereen blijft, kunnen we ons ook gaan meten met de top."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!