Dortmund legt miljoenen neer en heeft spits binnen

Dortmund heeft alsnog beet na gefaalde medische keuring en presenteert spits

18 juli om 16:10
Laatste update: 18 juli om 16:18

Borussia Dortmund heeft zich donderdagmiddag alsnog versterkt met Serhou Guirassy. De spits van VfB Stuttgart kwam tijdens het EK aanvankelijk niet door de medische keuring heen, maar dat heeft geen impact gehad op de overstap. Die Schwarzgelben leggen om en nabij de achttien miljoen euro neer voor de Guinees. 

Dortmund laat via de officiële kanalen weten dat Guirassy een vierjarig contract heeft getekend. De spits liep eerder bij de nationale ploeg een blessure op en dat zorgde voor de nodige twijfels tijdens de medische keuring. Na een second opinion heeft de club echter de transfer doorgezet. Dortmund betaalt de afkoopsom van het contract van Guirassy, die in 2023 bij VfB Stuttgart terecht kwam. Sebastién Haller, die concrete interesse geniet vanuit Mexico, lijkt na het vastleggen van Guirassy ook op weg naar de uitgang. 

Guirassy viel het afgelopen seizoen op in de Bundesliga met maar liefst 28 treffers in 36 wedstrijden. Alleen Harry Kane bleef de goaltjesdief voor in de topscorerslijst. "Het was voor ons belangrijk om een ​​zo nauwkeurig mogelijke beoordeling van de blessure van Serhou te krijgen", stelt directeur Lars Ricken op de clubsite van Dortmund. "Nauwkeurigheid had hier duidelijk voorrang op snelheid. Nu alles is afgerond, zijn we ervan overtuigd dat we met deze transfer de juiste beslissing hebben genomen."