Van Gelder over Modric op EK

Van Gelder uit medelijden: 'Het is gewoon over, dan wordt het kwalijk'

18 juli om 15:36
Laatste update: 18 juli om 16:19

Jack van Gelder heeft tijdens het EK meegeleefd met Luka Modric. De 38-jarige middenvelder werd met Kroatië in de groepsfase uitgeschakeld.

In De Oranjezomer op SBS6 wordt Van Gelder gevraagd hoe hij naar Modric heeft gekeken. "Met medelijden. Het is gewoon over", antwoordt de tv-persoonlijkheid. Kroatië verloor van Spanje, waarna er werd gelijkgespeeld tegen Albanië en Italië. "Kijk, dat je op een gegeven moment ouder wordt en dat dan je motoriek minder wordt, dat is niet zo erg. Maar als je de bal niet meer van A naar B krijgt, een van zijn voornaamste kenmerken, dan wordt het een beetje kwalijk. Het is dan jammer dat je mensen zo ziet terugvallen."

"Ik vond het jammer voor Modric. Ik vind het jammer als sterren net iets te lang doorgaan", gaat Van Gelder verder. "Ik vind het wel mooi dat hij zijn carrière gaat beëindigen bij Real Madrid en op een chique manier uit de organisatie zal verdwijnen." Eerder deze week bevestigden Modric en Real dat ze de samenwerking nog een seizoen voortzetten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!