Valkanis over Mikautadze bij Ajax

Valkanis doet Ajax-onthulling: 'Toen wij kwamen, voelde hij zich ongewenst'

18 juli om 15:02

Georges Mikautadze voelde zich al snel ongewenst bij Ajax, onthult voormalig assistent-trainer Michael Valkanis. De concurrentie op zijn positie was daar een van de redenen voor.

Mikautadze was een van de spelers van Ajax die vorig seizoen te horen kreeg dat hij in de winterstop mocht vertrekken. In de tweede seizoenshelft drukte hij zijn stempel bij FC Metz, waarna hij met Georgië imponeerde op het EK. "We zagen zijn kwaliteiten op de training, maar toen wij kwamen voelde hij zich al ongewenst bij Ajax", zegt Valkanis tegen ESPN. Valkanis kwam samen met John van 't Schip in november 2023 bij Ajax, nadat Maurice Steijn ontslagen was.

"Hij trainde goed, maar voelde zich niet op zijn gemak", gaat Valkanis verder. "Wij probeerden hem vertrouwen te geven en gaven hem de kans op speelminuten, maar de concurrentie op zijn positie was ook groot. Brobbey begon heel goed te spelen en doelpunten te maken en Akpom deed hetzelfde als invaller. Met Bergwijn en Berghuis stond het op de flanken ook goed. Dat was voor Mikautadze lastig."

"Dat Mikautadze het bij FC Metz en op het EK goed heeft gedaan, verbaast mij niet", aldus Valkanis, die het zichzelf en de voormalig Ajax-staf niet kwalijk neemt dat de aanvaller niet kon aarden in Amsterdam. "Het gebeurt wel vaker dat spelers in een andere omgeving opbloeien. Het is een goede jongen, die er na een lastige start niet meer bovenop kwam bij ons."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!