Aubameyang tekent bij Al Qadsiah

Aubameyang verlaat Olympique Marseille en gaat Nacho achterna

18 juli om 14:46

Pierre-Emerick Aubameyang heeft de Europese velden verlaten. De 35-jarige Gabonees verlaat Olympique Marseille en tekent een contract bij het Saudische Al Qadsiah FC.

De transfer hing al een tijdje in de lucht en is donderdag bevestigd. Al Qadsiah werd vorig jaar kampioen op het tweede niveau en komt komend seizoen uit in de Saudi Pro League. Eerder deze zomer wist de club al Nacho Fernández aan te trekken. De Europees kampioen met Spanje vertrok na een jarenlang dienstverband bij Real Madrid.

Voor Aubameyang betekent de move een vertrek uit Europa. De aanvaller kwam in 2007 in de jeugdopleiding van AC Milan, waar hij nooit wist door te breken. Huurperiodes bij Lille OSC, AS Monaco en Saint-Étienne brachten hem bij Borussia Dortmund. In Duitsland kende hij misschien wel zijn beste periode als voetballer, waarna hij naar Arsenal vertrok. Later speelde hij nog bij FC Barcelona, Chelsea en dus Marseille.

In Saudi-Arabië gaat Aubameyang er financieel flink op vooruit. Naar verluidt strijkt hij jaarlijks twintig miljoen euro op.