Timber ziet in Weghorst en Rosario 'mooie aanwinsten' voor Ajax

Timber ziet 'mooie aanwinsten' voor Ajax: 'Hij is een absolute winnaar'

18 juli om 12:44

Jurriën Timber is positief over de eventuele komst van Wout Weghorst naar Ajax. Bij het Nederlands elftal maakte de oud-Ajacied het vermeende transfertarget van de Amsterdammers al meerdere keren mee.

Na een zwaar seizoen, hoopt Ajax zich komend seizoen onder Francesco Farioli te herpakken. Bertrand Traoré werd al gepresenteerd en onder meer Pablo Rosario en Wout Weghorst worden in verband gebracht met een transfer naar Amsterdam. De geruchten zijn ook oud-Ajacied Timber niet onopgemerkt gebleven. "Dat zouden mooie aanwinsten zijn", zegt de verdediger in gesprek met Ajax Showtime over de eventuele komst van het duo.

Bij Oranje maakte de inmiddels speler van Arsenal al kennis met Weghorst. "Dat is een absolute winnaar, Wout. Die kan je wel gebruiken hoor, bij Ajax. Honderd procent", vertelt Timber.

De kans dat Weghorst terugkeert naar de Eredivisie is de laatste weken echter afgenomen, zo meldde Lentin Goodijk al. De clubwatcher van Voetbal International zegt dat Ajax eerst spelers dient te verkopen, voordat het zich kan roeren op de transfermarkt. Ook zou de boomlange spits meerdere ijzers in het vuur hebben.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!