President Argentinië grijpt in en ontslaat staatssecretaris na verzoek aan Messi

President Argentinië grijpt in en ontslaat staatssecretaris na verzoek aan Messi

18 juli om 12:18
Laatste update: 18 juli om 12:24

Julio Garro, de staatssecretaris van sport van Argentinië, is ontslagen door de Argentijnse president Javier Milei. Garro opperde de gedachte Lionel Messi namens Argentinië zijn excuses aan te laten bieden voor het racistische lied dat Enzo Fernandez zong na de winst van de Copa America. 

Niet alleen Messi, maar ook de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond zou volgens Garro door het stof moeten gaan. De rel rond Fernandez 'straalt na zo veel glorie slecht af op ons land', aldus Garro. Die gedachtegang was tegen het zere been van president Milei, die aankondigde dat de staatssecretaris van sport uit zijn functie was gezet.

'Het kabinet van de president deelt mee dat geen enkele regering ons kan vertellen wat we moeten zeggen, denken of moeten doen met het Argentijnse nationale team, wereldkampioen en tweemaal kampioen van Amerika, of over welke andere burger dan ook. Om die reden is Julio Garro geen secretaris van sport meer.'

Ophef over lied

"Ze spelen voor Frankrijk, maar komen uit Angola. Zijn moeder is Nigeriaans, zijn vader komt uit Kameroen. Maar op het paspoort staat Fransman", was het liedje dat Fernandez live op Instagram inzette. Op advies van zijn ploeggenoten kapte Fernandez de livestream snel af, maar toen was het kwaad al geschied. 

De Franse bond heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen de Argentijnse bond en Chelsea, de club van Fernandez, stelt een onderzoek in naar het gedrag van de middenvelder. Teamgenoot Wesley Fofana liet afkeurend van zich horen op sociale media. Fernandez zelf heeft zijn excuses al wél aangeboden. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)