Yoro vertrekt naar Manchester United: Marca onthult bijzondere redenen

United heeft Yoro bijna binnen: 'Om deze redenen kiest hij niet voor Real Madrid'

18 juli om 11:35
Laatste update: 18 juli om 13:50

Marca onthult een bijzondere reden voor de aanstaande transfer van Leny Yoro naar Manchester United. Volgens de Spaanse krant was de verdediger al rond met Real Madrid, maar besloot hij op het laatste moment voor een vertrek naar de Premier League te kiezen. Dat zou alles te maken hebben met de druk die OSC Lille op hem uitoefende.

Volgens Marca zijn er twee hoofdredenen waarom Yoro niet naar Real Madrid, maar naar Manchester United gaat verkassen. Aan de ene kant heeft de verdediger zich laten verleiden door het financiële plaatje dat United hem heeft geschetst. De Premier League-grootmacht hoest een salaris op dat veel hoger is dan wat Real Madrid bereid was hem te betalen.

Daarnaast kon Yoro de enorme druk die Lille op hem uitoefende niet meer verdragen. Real Madrid en Yoro waren volgens Marca al langere tijd akkoord over een transfer. Lille gooide echter roet in het eten. De vraagprijs voor de verdediger bedroeg de gehele onderhandeling vijftig tot zestig miljoen euro. Terwijl United dit bedrag bereid was te betalen, vonden de Madrilenen het te gortig voor een speler met een nog eenjarig contract. De Franse club dreigde zijn pupil daarom een jaar lang niet te laten spelen, mocht hij kiezen voor een transfer naar Santiago Bernabéu. 

De overstap van Yoro naar United is inmiddels al in kannen en kruiken. De verdediger gaat binnenkort defintief de overstap maken naar Engeland. Hij komt voor vijftig miljoen euro plus bonussen over en tekent een contract tot de zomer van 2029.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!